רכישת כרטיסים

סדנת עיצוב אריזות מזון מקיימות

  • תאריך: יום ב׳, 02.10.2023
  • שעה: 16:30, שעתיים
  • מחיר כרטיס: 120 ₪
לרכישת כרטיסים

תופעת בזבוז המזון היא אתגר גלובלי: בכל העולם אנשים זורקים יותר ויותר אוכל, מה שגורם לעלייה בפליטה של גזי חממה ומחריף את משבר האקלים. במקביל לכך, השימוש בפלסטיק חד פעמי בכלל, ובניילון נצמד בפרט, היא תופעה שמביאה לייצור פסולת התורמת למשבר זה.

בסדנה לכל המשפחה נלמד על בעיית בזבוז המזון, נבין מדוע חשוב לאחסן מזון בצורה נכונה ונכין עטיפות אקולוגיות מחומרים טבעיים (כמו שעוות דבורים, שמן חוחובה ושרף אורנים) שיחליפו את השימוש בפלסטיק. העטיפות מתאימות את עצמן למשטח: הן מתאימות לעטיפת כריכים לגן ולבית הספר, לאריזת ירקות ופירות וככיסוי לקערה או קופסא ללא מכסה.

הסדנא מיועדת להורים ולילדים בגילאי 8-12.

על הסדנה:

בסדנה נלמד מה קורה בארץ ובעולם מבחינת בזבוז מזון, וכיצד מאחסנים מזון בצורה נכונה. נכין עטיפות מזון אקולוגיות מחומרים טבעיים (כמו שעוות דבורים, שמן חוחובה, שרף אורנים) ונדבר על דרכים נוספות בהן נוכל למנוע בזבוז מזון בחיי היומיום.

*המשתתפים מתבקשים להביא בדי כותנה שאינם בשימוש (מצעים, חולצות, מפות ועוד), מהם יכינו את האריזות, וגם כפתורים וחוטי צמר או רפיה.

מנחת הסדנה:

דנה מזרחי, מנהלת מחקר ופיתוח בארגון TNS, בוגרת האקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל ובית הספר ללימודי סביבה באוניברסיטת תל אביב. עוסקת בחיבור בין אמנות חזותית לבין הנעה לאחריות סביבתית.

ארגון The Natural Step ישראל עוסק בצמצום בזבוז מזון משנת 2013 מתוך מטרה לחזק את ערכי הקיימות- סביבה, חברה וכלכלה. הארגון מקדם חברה בת קיימא ומוביל את תחום צמצום בזבוז המזון בישראל בראייה הוליסטית ומתוך חדשנות והנעה חיובית לפעולה.

מתי?

21.08.23 | שני | 16:30-18:30

02.10.23 | שני | חוה"מ סוכות | 16:30-18:30

מחיר:

120 ₪ לילד

45 ₪ למלווה

*המקומות בסדנה מוגבלים

*הכרטיס כולל כניסה למוזיאון בין השעות 10:00-17:00 בימי הסדנאות.

סדנאות העיצוב מלוות את התערוכה "אוכל" שעוסקת במערכת היחסים שבין האדם למזון ובהשפעת העיצוב עליה. בסדנאות נגלה את נקודות המפגש בין עיצוב, מזון ועולם הקיימות.

למידע על התערוכה "אוכל" >>

למידע על סדנאות נוספות במוזיאון >>

פעילויות נוספות

צרו איתנו קשר
צרו איתנו קשר